You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • A kosara még üres!

Tropicalfish Debrecen

Salifert Ca test - kálcium teszt

5,390 Ft
Nettó ár: 4,244 Ft

A tesztcsomag 50 vagy 100 mérésre elegendő.
10 mg/l-es lépésenként mér.
A természetes tengervíz kálcium tartalma 400 mg/l és 450 mg/l között változik. Ennek a kálcium szintnek a megtartása nagyon fontos az akváriumi körülmények közt is.
Méréskor a tesztminta elszíneződése jól látható.

A teszt az alábbi vizek tesztelésére alkalmas:

-Tengervíz

-Kerti tavak vize

-Édesvízi akváriumok vize   

Gyermekek elől elzárva tároljuk!

A Ca-2 feliratú edényben lévő folyadék Nátrium hidroxid-ot tartalmaz mely irritálhatja a bőrt illetve a nyálkahártyákat. Mindenképpen kerüljük bőrrel való érintkezését, illetve szembe, szájba jutását, belégzését!

A teszt használata:

1. A mellékelt 2 ml-es fecskendővel 2ml-nyi tesztelendő vizet mérünk a tesztfiolába.

2. Egy csapott mérőkanálnyi port adunk hozzá a Ca-1 feliratú edényből, de még nem keverjük össze.

3. 8 cseppet adagolunk a Ca-2 feliratú üvegből, majd 20 másodpercen keresztül összekeverjük a mintát.

4. Az 1ml-es fecskendőre ráhelyezzük a műanyag cseppentő véget és felszívunk 1 ml-nyi reagenst a Ca-3 feliratú üvegből úgy, hogy a fekete dugattyú alsó széle legyen az  1 ml jelzésnél. A dugattyú és a folyadék közt jelen lévő kisebb légbuborék normális, nem kell eltávolítani

5. Cseppenként adagoljuk a fiolában lévő mintához, és minden csepp után összerázzuk a mintát legalább 2 másodpercig. Eközben figyeljük a minta színváltozását. Amint a minta színe átváltozik pirosas-rózsaszínről kékre, a tesztel elkészültünk.

6. A dugattyú állását leolvassuk és a kapott értéket a táblázatban kikeresve leolvashatjuk vizünk kálcium tartalmát.

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML nem támogatott!
    Rossz           Jó
Csomag átvétel és ellenőrzése!
Sérüléssel és reklamációval kapcsolatban kizárólag a futárnál felvett kárfelvételi jegyzőkönyvvel tudunk érdemben foglalkozni! Kérjük, hogy minden esetben a futár jelenlétében nyissák ki a csomagot és ellenőrizze a termékek sértetlenségét!
Termék sérülésekor a kárfelvételi jegyzőkönyv hiánya esetén el kell, hogy utasítsuk a kárigényt!
Törékeny és túlméretes csomag és termék szállítása feláras/bútor, akvárium, fénycső, üvegtermék, stb/, amelynek áráról érdeklődjön E-mail-ben, vagy telefonon!

FONTOS!

Minden 10kg-ot meghaladó csomag szállítása esetén, még ha eléri a fizetendő összeg a 30 000.-Ft-ot, és ezáltal ingyenes lenne a szállítása a csomagnak, a túlsúly miatt a szállítási költség ebben az esetben 1690.-Ft.
Téli időjárásra tekintettel a növény rendeléseket "fűtőpatronnal" ellátva postázunk, aminek a plusz költsége 300.-Ft. Abban az esetben, ha rendelt növények összértéke meghaladja az 5000.-Ft-ot, akkor a "fűtőpatron" nem kerül kiszámlázásra.

Kapcsolódó termékek