You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • A kosara még üres!

Tropicalfish Debrecen

Salifert Mg test - magnézium teszt

5,390 Ft
Nettó ár: 4,244 Ft
A Salifert magnézium tesztcsomag 50 mérés elvégzéséhez elegendő.
A magnézium fontos építőeleme a klorofilnak, tehát nélküle nem tud egy alga sem fotoszintetizálni, így a korallok zooxantellái is igénylik a természetes tengervízéhez hasonló 1300 mg/l körüli magnézium értéket.
Ezért fontos, hogy tisztában legyünk akváriumunk vizének Mg értékével.
A teszt csak tengervíz tesztelésére alkalmas.

A kalcium és a stroncium nem befolyásolják a tesztet, ha a koncentrációjuk 300 és 500 ppm között van.

Gyermekek elől elzárva tároljuk!

A teszt használata:

1. A fecskendővel mérjünk ki 2 ml vizet a fiolába.

2. Adjunk hozzá 5 cseppet az Mg-1 folyadékból, majd óvatosan kevergessük 30 másodpercig.

3. Adjunk hozzá 1 csapott mérőkanálnyit az Mg-2 porból, majd kevergessük 10 másodpercig.

4. Az 1 ml-es fecskendő végére ráhelyezzük a műanyag cseppentővéget, felszívunk 1 ml-t az Mg-3 reagensből (a fekete dugattyú legyen az 1 ml-es jelnél), és elkezdjük apránként hozzáadagolni a fiolában lévő folyadékhoz. Addig végezzük ezt a folyamatot, amíg a színe szürke, vagy kék nem lesz.

5. A dugattyú állását leolvassuk, és a kapott értéket kikeressük a táblázatból. Ez mutatja a víz magnézium-koncentrációját.

A természetes tengervíz magnéziumtartalma 1300-1500 ppm (mg/l) között van. Akváriumunkban is törekedjünk ennek az értéknek a megtartására.

Mennyiségi rendelés esetén kérjen egyedi árajánlatot!

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML nem támogatott!
    Rossz           Jó
Csomag átvétel és ellenőrzése!
Sérüléssel és reklamációval kapcsolatban kizárólag a futárnál felvett kárfelvételi jegyzőkönyvvel tudunk érdemben foglalkozni! Kérjük, hogy minden esetben a futár jelenlétében nyissák ki a csomagot és ellenőrizze a termékek sértetlenségét!
Termék sérülésekor a kárfelvételi jegyzőkönyv hiánya esetén el kell, hogy utasítsuk a kárigényt!
Törékeny és túlméretes csomag és termék szállítása feláras/bútor, akvárium, fénycső, üvegtermék, stb/, amelynek áráról érdeklődjön E-mail-ben, vagy telefonon!

FONTOS!

Minden 10kg-ot meghaladó csomag szállítása esetén, még ha eléri a fizetendő összeg a 30 000.-Ft-ot, és ezáltal ingyenes lenne a szállítása a csomagnak, a túlsúly miatt a szállítási költség ebben az esetben 1690.-Ft.
Téli időjárásra tekintettel a növény rendeléseket "fűtőpatronnal" ellátva postázunk, aminek a plusz költsége 300.-Ft. Abban az esetben, ha rendelt növények összértéke meghaladja az 5000.-Ft-ot, akkor a "fűtőpatron" nem kerül kiszámlázásra.